П"ятниця, 29.03.2024, 10:04
Богородчанський футбол
Головна | 75 років підгірському футболу - Форум | Реєстрація | Вхід
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Тестовый раздел » Районний футбол » 75 років підгірському футболу
75 років підгірському футболу
bogrykifootballДата: Вівторок, 02.12.2008, 15:48 | Повідомлення # 1
Admin
Група: Адміністратори
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
„Футбол у Ляхівцях (теперішнє Підгір”я) зародився десь у 1932-1933 роках. Перші кроки були до певної міри стихійними. Хлопці, як тоді казали – парубки, придбали м”яча і на зарінку ганяли, били хто далі і вище… За виручені від проведення молодіжною організацією „Каменяр” фестону (фестивалю) закупили футболки, гетри, із зеленої тканини пошили труси, з яловичої шкури – бутси. Шевця наймали... І футбольну форму, придбану загальним трудом, дуже берегли, одягали лише на гру – тож користувалися нею аж до 1940-го року”. Так написав про початки підгірського футболу Роман Балаш у книзі „Футбол на все життя”.

Напевно, в краєзнавчій літературі таких „футбольних” видань не дуже багато. Тут дуже багато довідкового матеріалу, подано прізвища сотень футболістів, спогади про найбільш гучні ігри, віднайдено в сімейних архівах десятки спортивних світлин. Найбільше досягнення підгірської футбольної команди – чемпіони України серед сільських команд у 1991 році. І хоч є на Прикарпатті ще старіші футбольні команди – у Ямниці, Вовчинцях, Ріпному, 75 років – вік таки поважний. А за свою історію ця команда мала різні назви – „Каменярі”, „Рух”, „Колгоспник”, „Маяк”, „Шляховик”, „Сільгоспхімія”, „Гермес”, „Підгір”я”.

Автор книги Роман Балаш за фахом вчитель фізкультури. Зізнається, що з футболом пов”язаний з дитинства, ще як почав ганяти м”яч під час випасу худоби. Згодом грав за підгірську команду, зараз старший тренер дорослої і юнацької місцевих команд, голова футбольного клубу „Маяк”.

Святкування 75-річчя підгірського футболу відбулося 5 серпня 2007 року футбольною зустріччю з ветеранами львівської команди „Карпати”. В перерві – лотерея, де основним призом буде велосипед, та концертна програма – виступатиме виходець з Підгір”я, заслужений артист України Ярослав Крайник.

malakava.com.ua

 
Форум » Тестовый раздел » Районний футбол » 75 років підгірському футболу
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright tisha corp © 2024 Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz